Ytrefilet av hjort

Til 4 personer

700 g ytrefilet av hjort
olje
smør
1 kvist frisk timian
2 gulerøtter
1 sjalottløk
1 ss smør
grovmalt pepper
salt

Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca 1 ½ time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner.

Varm olje i en stekepanne, tilsett 2 ss smør og stek fileten rundt på alle kanter. Legg fileten i et ildfast fat, dryss på salt og pepper og legg over en kvist frisk timian. Sett inn i forvarm stekeovn på 150 grader og la stek i 7-8 min. Ta ut fatet og dekk det med aluminiumsfolie og la det hvile mens tilbehøret gjøres klart.

Fløtegratinerte poteteter

12 poteter
hvitløk
hvitost
parmesan
melk
fløte

Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Legg potetene og løken i en kjele med melk og fløte. La koke i 20 minutter. Hell over i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper, riv ost og parmesan over og sett i ovnen i ca 20 minutter på 200°. Sett formen øverst i ovnen de siste 5 minuttene med grillelement på. Pass på at osten ikke blir brent.

Eple og rødløk kompott
1 rødløk
1-2 faste litt syrlige epler
1 ss smør
1 ss brunt sukker
3-4 ss eplemost

Kan lages i god tid før servering. Grovhakk løken og surr den blank i litt smør. Tilsett epler i terninger og surr det sammen med løken i ca 1 min. Tilsett sukker og eplemost og la sukker smelte. Smak til med salt, pepper og evt litt timian.

Server med dampede gulrøtter, broccoli og stekt sopp.

Drikkeforslag: Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2011