Crema Catalana

til 8 personer

1 appelsin
8 dl kremfløte
2 dl melk
150 g sukker
4 kanelstenger
10 eggeplommer

Vask appelsinen godt, tørk den og rasp av skallet (bruk kun det oransje da det hvite er bittert). Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.

Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret. Sil litt av den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper slik at du får opp varmen litt på eggene. Ha i resten av fløtemelken og bland godt. Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Bak creme catalanen i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.

Avkjøl desserten og sett den kaldt frem til servering. Dryss overflaten med et tynt lag sukker som du karamelliserer med en creme brule-brenner rett før servering.

Anbefalt drikke;  Allram Grüner Veltliner Eiswein 2008